Jordens dag

Min dag.

Gillar det här.

Att tänka mera på vad jag gör med allt jag använder, om det verkligen är nödvändigt och vad jag kan göra bättre.

Egentligen är varje dag en jordens dag.

Vi måste se över vad vi kan göra bättre för kommande generationers skull. Dödstäda innan vi dör.

Själv går jag loss på Bokashi, att göra min egen jord. Alltså vilken grej! Om det funkar…vilket det uppenbarligen gör, som jag upptäcker när jag börjar googla. Omvandla matavfall till superjord för växter. Så underbart!

Sedan vår matavfalls tunna på vår närmsta sopuppsamlingsplats försvann…nån gång i lockdownångorna…har jag ingen lust att gå runt i hela kvarteret med mina avfallspåsar. Förresten var det/är det väldigt tveksamt var de soporna försvinner.

Köper först en Bokashihink.

wp-1619084595408.jpg

Och nu har jag en till (tillfälligt ute). Man måste ju vänta två veckor för att det ska jäsa färdigt innan man blandar med jord.

Nästa vecka ska jag blanda mina jästa avfall med jord. Jag kan knappt hålla mig i skinnet så spännande det är.

Först tänkte jag att jag ska gräva ner det i vår ö. Den full med vackra buskar som någon grävt ett enormt hål i och jag säger inte vem för det är säkert ingen som undrar. Men sen så tänkte jag just på den som gräver. Vilken enorm gåva det skulle vara för honom att få rota loss i matavfall. Julafton. Så därför googlar jag vidare. Jag ska göra min jord i en tunna helt enkelt. Så får det bli. Ni får veta mera sen. Men jag är helt uppe i detta. Fantasin skenar iväg och strax är jag en bondmora mitt inne i Roms skräniga stad. Håll i mig liksom!

Nåja, en annan förbättring vi gjort här hemma kom min äggfixerade son med. Alltså, egentligen hade jag ju redan kollat in de där äggproducenterna som kör hem äggen, håller alla hönor sprättande ute och bygger ett ålderdomshem för gamla hönor. ”Galline Felici” = Lyckliga hönor. Inte bara konceptet är bra. De är supersnabba med leveransen. De uppmanar till återvinning av förpackningarna också. Bara win win!

wp-1619086058741.jpg

Ja, just nu är detta mina förbättringar för moder jord. Pacha mama måste dock firas varje dag. Hur ska detta annars sluta?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s