De små sakerna

är de som gör dagen när man är sjuk.

Inte stora revolutionerande saker utan just de där som verkar så små.

Egentligen är de inte det. Små alltså.

T ex har jag en liten svarthätta som hoppar runt och sjunger i min trädgård ( ni vet jag och fåglar!). Häromdagen tittade den in genom mitt sovrumsfönster på mig. Har försökt fånga den med mobilen för den kommer ju även när jag sitter där ute i solen ibland. Jag får bara med en stjärt eller en suddig liten plump.

Så jag har kameran redo härinne omifallatt den skulle titta in igen.

Kanske dömt att misslyckas men jag insisterar. Den gör mig så glad.

Kollar så klart Solöga; Det du behöver finns i din närhet. Min gåva till dig är att förenkla. Gör det inte svårare för dig själv. Det du behöver finns i din omedelbara närhet

Det enkla alltså. Det nya svarta.

Precis som det där koltrastparet som var här förra veckan och uppmuntrade sin unge att lära sig flyga. Det höll på länge länge peppade och matade. Jag förbjöd min son att klippa gräset för att inte störa dem.

Så glad att de vill vara här hos mig. Att de känner den tryggheten.

Det är också detta jag tänker på när jag går förbi en mur som det alltid växer en underbar liten blomma på; Cymbalaria Muralis googlar jag. Murreva.

Den gör mig också glad

Det och att jag äntligen kan gå en liten promenad med hunden förstås.

2 reaktioner på ”De små sakerna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s