Tacksamhet

Att se det vackra.

Fokusera på sådant som fungerar.

Det haglar över mig hela veckan. Min chef. Min yogalärare. Alla påminner mig.

Efter en bajsvecka där jag känner mig fel och ute & reser, så kommer det där jobbet igång igen. Det där som är litet, men som ger så mycket. Det är sååå kul. Uppskattat. Varmt. Det ger mig mersmak och det där med att fokusera på det fina känns helt plötsligt inte så fel. Möjligt.

Förresten har jag ju gjort det alltid egentligen, hållt det fina högt. Igenom sorg. Igenom cancer. Igenom förvirring.

Alltid plöjt vidare med skönheten framför ögonen.

Det skulle ju vara tusan om jag slutade med det nu.

Så…here we go;

  1. Istället för att höra om alla saker som inte funkar, suckar och att det är bättre med kontorsproblem än familjen. Ja, då ser jag guldet samme person plockar in från trädgården. Så vackert! Och gott dessutom!

2. Istället för att fastna i räknandet av poliser/karabinjärer plus allt annat vaktfolk som är satta att vakta Tom Cruise, som filmar vadvetjag, och kolla att folk bär munskydd samt vad de kostar oss, gläder det mig att den fyrbente får sniffa loss i Villa Borghese i full höst skrud…och att vi får en fin promenad i solen.

3. Istället för att bära med mig smällande dörrar och ilskna rop stanna upp och fånga färgerna i Roms höstskrud, som solen förhöjer.

4. Hålla för öronen och koncentrera mig på kärleken som ska vinna trots att det blåser lockdown-vindar igen. Inte tänka att Sverige är ute ur bilden till jul med utan bara se hur jag sitter där och spelar med far och hans kompis.

Peace and love and rock’n roll!…

2 reaktioner på ”Tacksamhet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s