Som det ser ut

Jag städar bort julen. Plockar ner alla ljus, julgran, alla små dekorationer och dukar. Det är efter att jag kört dammsugare i hela lägenheten som sorgen kommer. Jag blir sådär ledsen och nostalgisk som jag nästan alltid blir. Men det är något mera. Något djupare.

Man kan inte se det. Det bara finns där. Sorgen efter allt som inte blev som det skulle. Drömmen om den mysiga, gärna vita, julen. Som egentligen aldrig finns. Där vi alla möts i fred och harmoni.

Det gulliga. Det puttenuttiga. Varma och mysiga. Som att se en stuga utifrån; täckt av snö. Ljusen som lyser därinne. Får en att tänka på lycka och lugn.  Så är det sällan.

Jag har varit med om detta förr.

Skåpdörrar som jag hör smälla när jag smugit in i min yogabubbla. Alla andras fel. Att man är ett offer.

Det skriks förfärligt mycket. Eller, vi kan kalla det höjda röster. Allt går som en kedjereaktion när någon i den lilla gulliga stugan inte mår bra.

Att vara den starke alltid. Går det ens?

Blir ständigt nerplockad som den där som ingenting fattar. Ställd inför tankar utan lösning. Däri beviset att jag ingenting fattar.

Alla mina val kastas tillbaka på mig. De är fel. Jag har gjort att det gulliga försvann.

Mitt kaxiga jag från innan jul har fått sig en käftsmäll.

Ingen är med på mina planer…

Jag får helt enkelt göra allt själv. Börjar med att stuva undan gulliga lilla stugan.

wp-15460801389182878101170901065262.jpg

3 reaktioner på ”Som det ser ut

 1. Förr hade jag lite panik inför julen, allt skulle bli perfekt, mat, bakning, pyntet, julstämningen och jag trodde aldrig att mina julklappar skulle göra alla nöjda.
  Ja det vore trevligt om julen var så där mysig som på film, alla glada och nöjda och myser i ett lugn, där alla tycker om varandra.
  Men men …
  Det är inte på riktigt och jag har slutat tro på att det ska bli så. Det blir inte perfekt det blir som det blir.

  Gillad av 1 person

 2. monica kallin-ticconi

  ”Sorgen efter allt som inte blev som det skulle”………Du skriver så mitt i prick om djupa,svårhanterliga,jobbiga känslor. ❤
  Jag tror att vi, för vår egen skull, måste sluta med att vänta oss för mycket av personer vi älskar,vänner vi har, semestrar,helgdagar osv…..vi blir bara besvikna. Tror mer på att förgylla vardagen med champagne en onsdag,mormors silverbestick en måndag,tända ljus alla vardagar,kanske inga ljus på en helgdag,ostron en torsdag osv.För oss själva,enbart. Sedan att det spiller över på andra,okej,men jag gör det för min skull,för mitt välbefinnande.Kanske till och med ställa in oss på att julen blir stressig och semestern en katastrof 😉 Detta är såklart skrivet med allvar blandat med ironi,för jag vet att det inte är så lätt som det låter. Men jag har ialla fall förbättrat min tillvaro och relation till släkt osv när jag helt enkelt har börjat göra saker bara för mig själv samt sänkt ribban rejält, när det gäller vissa personer och vissa tillfällen. Inga höga förväntningar,ingen besvikelse 🙂
  Sedan när det rör andra större problem och infekterade bråk, så får man ta itu med det på andra sätt,såklart. Då hjälper inte champagne en onsdag……Kram på dig ❤

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s