Tips om hur man tar tjurar vid hornen

  • Alltså, man kastar sig aldrig fram och bara hugger efter hornen. Även den aldrig så snällaste tjuren, som egentligen bara vill lukta på blommor (ni vet nog vem jag syftar på) eller som har som favorithobby att slicka katter (nästan all min fritid som barn tillbringades på en bondgård, så jag vet), kommer aldrig att acceptera ditt så rättframma närmande. Det är inte ett bra tips. Däremot är det ett utmärkt tips om du inte alls vill lyckas med ditt projekt eller hemuppgift.
  • Man väntar in rätt tid. Kan vara svårt om man inte har så mycket tid att ta på men den brukar infinna sig ganska snart när man bara tålar sig lite och inte far fram som ett jehu. Se föregående punkt. En vecka är lång tid så det ska fixa sig. Tron på högre makter är suverän här, särskilt om man bara har några timmar.
  • Aldrig klaga på något eller antyda att något behöver fixas just i hornattacksstunden. Du kommer i vilket fall som helst bli missförstådd beroende på vilken typ av tjur du har framför dig. Ha ha ha! Nåja, försök åtminstone undvika rättframma anklagelser typ; nu behöver vi göra detta för att du är så djävla trög eller så…
  • Behåll lugnet. Börja inte gapa och skrika så fort tjuren försöker gnugga horn på ditt ben eller något. Lugnet är allt om du vill komma levande ur detta. Lugn skapar lugn. Åtminstone på lång sikt.
  • Håll dig till det du vill få med tjuren på. Om det är en kontakt du vill få igenom med utomstående hjälp och precis lyckats lämna över ett telefonnummer eller, halleluja, ett avtalat möte undvik då att tjata om icke städade rum eller tänd lampa på natten.
  • Se framför dig hur mycket bättre allting ska bli bara du tagit hornen på rätt sätt. Att du gör det för en bra sak. Att du gör det för ert bästa.
  • Om du inte klarar av att ringa en tjur pga; av patologisk telefonskräck, öron som finns överallt, dålig linje, vederbörande tjur aldrig någonsin svarar (även påhittade anledningar gälls) skriv då ett mail eller what’s app eller sms eller röksignaler (om ni kan sånt alltså. Jag kan inte det.) Ni kommer att bli förvånad då den tjur som hittills aldrig svarat på liknande nödrop ger er ett OKEJ bara så där rakt av.
  • Till sist; fall inte för härskartekniksinfall från vissa tjurars sida. Typ när de tittar dig stint i ögonen och säger; sänk rösten! med tillhörande handvisning mot marken. Svara; Jag skriker hur i helsikes mycket jag vill, när det är nödvändigt. Det är nödvändigt nu!

KOM IHÅG: Ljuset finns där bakom tjuren!

Foto av Jahoo Clouseau pu00e5 Pexels.com

En reaktion på ”Tips om hur man tar tjurar vid hornen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s