Let’s talk about munskydd

Vi har blivit tvungna att bära munskydd överallt sedan ett tag tillbaka nu. Minns inte ens när…kanske oktober. Läser idag i tidningen att den vanliga influensan inte gjort sig till känna tack vare munskydden.

Jaha ja, fast det verkar ju inte som att vi ligger mycket bättre till, när det gäller Covid-19, än vad Sverige gör där knappt någon alls bär munskydd, vad jag har förstått. Eller har jag fel?

Jag fattar ju inte nummer. Helt blåst på det.

Jag vet att det här med munskydd är förfärligt. Särskilt om man bär glasögon.

Jag försöker med tygmunskydd för jag vill ju vara miljövänlig långt ut i fingertopparna. De är gräsliga. Åtminstone för min del . Jag kan inte andas. Drar in det jäkla tyget i munnen hela tiden. Sätter i filtret, som man för övrigt borde ha i. Då andas jag inte alls.

Drar ner det fast jag vet att jag kan få dyra böter för det. Så jag passar på när det bara är jag och hunden. Alltså fem sekunder i denna dryga stad där det är folk numera även där det inte fanns någon alls mer än vi två innan.

Min inre björn har verkligen kommit till liv. Jag blir irriterad när hunden drar mot våra kompisar. För jag vill isolera mig och det är han inte alls med på. Saker ska vara som de brukar. Punkt slut!

Så tar jag fram engångs munskyddet då igen. Jag hatar dem. De har liksom blandats med cola flaskor, plastpåsar och gummihandskar i buskarna. Man använder och kastar rakt ut.

Björnen i mig mumlar att det är väl bra om det går svinn lite i befolkningen här. De är ju ändå så onödiga och nerskitande. Bättre Covid än en skitig värld.

Sen skäms jag. Så långt ifrån universell kärlek tar mig alltså dessa förbenade munskydd som jag trots allt tvingas bära även när jag sjunger med barnen på dagis.

Sen kommer yngste sonen och strålar med att hålet i ozonskiktet minsann har stängts. Tack vare att vi flyger och kör bil mindre. Hmmm! Kan nog försöka andas med munskydd lite till så kanske vi tar slut på det här virusskitet.

På med tygmunskyddet igen. Hunden vill göra en djupundersökning (tydligen någon som löper) i den lilla parken framför kyrkan.

Ett glasögonglas immar ihop hela tiden. Bara det vänstra. Varför?

Man kan yrka på speciella sjukdomar för att slippa bära munskydd.

Kan jag peka på min inre björn?

wp-1610474289201.jpg

En reaktion på ”Let’s talk about munskydd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s